El President Morera destaca el treball dels agricultors que han salvat les oliveres mil·lenàries i els seus entorns

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha visitat este matí la Jana, Xert i Canet lo Roig, termes que compten amb part de les 5.000 oliveres mil·lenàries registrades entre Sant Mateu i Ulldecona i que són considerades com a Patrimoni Mundial. En la seua visita, el President ha comptat amb les explicacions de dos promotors de la defensa de les oliveres: l’ex secretari general de la Unió de Llauradors, Ramon Mampel i Hilari Sanjaime.

Una de les parades de la visita ha estat la Cooperativa Clot d’en Simó, entitat que inicià fa 20 anys el seu treball contra l'espoliació d'oliveres de la zona i posà en valor la producció d’oli d’Oliveres Mil·lenàries, declarat baluard mundial per Slow Food i Patrimoni immaterial per la Unesco.

El President Morera ha destacat la importància de la protecció del nostre entorn natural i agrícola, i ha posat l’experiència d’esta zona com un exemple d'innovació en un territori despoblat, “que tenia unes oliveres monumentals improductives i on s’ha treballat molt per a construir una marca icònica, un projecte territorial de productes gourmet i serveis relacionats amb l’ecoturisme i el paisatge”.

En una reunió posterior amb productors de la zona i membres de la Unió de Llauradors de la comarca, el President de les Corts ha incidit en que el nou model productiu, la nova economia “també passa per modernitzar el sector agroalimentari, per l'economia sostenible socialment i territorialment justa i equilibrada. Innovant en productes, processos i serveis per augmentar la renda dels productors i de les poblacions rurals”.

Visita a les oliveres mil·lenàries

Visita a les oliveres mil·lenàries
Galeria

Comentaris