El President Morera proposa als grups defensar una postura unànime a favor d’una gestió regional dels fons de cohesió i les polítiques comunes europees

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha traslladat als membres de la Mesa i als síndics dels grups parlamentaris la posició comuna de les presidències dels parlaments autonòmics, davant la pròxima reunió de la conferència que agrupa tots els parlaments regionals europeus i que s’ha plasmat en la Declaració de Saragossa, presentada el passat cap de setmana a les Corts d’Aragó.

Segons ha destacat el President Morera, “els documents aprovats per unanimitat per part de les presidències de parlaments tenen en comú la voluntat d’incidir en els criteris  fixats  per abordar la planificació de les accions de la Unió Europea a partir dels acords i agendes que s’elaboraran després de les eleccions que se celebraran al maig de 2019. En concret les agendes a redactar en 2020 que definiran polítiques en molts casos fins a 2030”.

“La nova situació creada pel Brèxit, la presència de noves realitats socials i polítiques, els nous països incorporats... han generat una forta demanda de regionalitzar les polítiques de la Unió i a més, de relació directa de les regions amb la Unió Europea. És la demanda que els parlaments volen expressar i expressen per les seues presidències”, segons ha destacat el President de les Corts.

Així, “sense qüestionar les formes de participació ni la tria de representants del Parlament Europeu, Comissió Europea o Consell d’Europa, els parlaments regionals, els de l’Estat Espanyol i els que participen a la CALRE, manifesten mitjançant els documents que s’han aprovat ara a Saragossa o el plantejat com a text bàsic per a la reunió de les illes Açores una clara voluntat: donar major protagonisme a les regions en la gestió de programes i també com a marc de referència per establir prioritats en polítiques de cohesió”.

És per això, que el President Morera ha plantejat a la Mesa la voluntat de la Presidència de comunicar a tots els grups parlamentaris la posició unànime de totes les presidències de parlament de l’Estat Espanyol sobre la Declaració de les Açores i el criteri que defensarà de suport al seu esperit. Així, el President de les Corts espera rebre les aportacions dels grups abans de la reunió a les Açores, amb la finalitat de defensar la postura del parlament valencià a eixe fòrum europeu d’assemblees legislatives no estatals.

El President Morera compareix en roda de premsa

Enric Morera en roda de premsa a les Corts
Documentació
Galeria

Comentaris