La Presidència de les Corts organitza una jornada online per a parlar de la diversitat cultural i lingüística en el marc dels fons de reconstrucció europeus

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El proper dijous, 17 de desembre s’ha convocat una jornada tècnica telemàtica del Grup de Treball sobre Diversitat Cultural i Lingüística, que coordina la Presidència de les Corts Valencianes al sí de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE).

En l’esdeveniment, que s’oferirà en directe pel canal de Youtube de les Corts, participaran, entre d’altres, el President de les Corts i coordinador del grup de treball, Enric Morera; el President de l’Associació de Regions Frontereres Europees i ex President del Comitè de les Regions, Karl-Heinz Lambertz; representants d’Europa Creativa i del col·lectiu Ovidi Montllor i també el President del Parlament de Navarra, Unai Hualde; la Presidenta del Parlament Basc, Barkatxo Tejeria i un portaveu d’Escena Erasmus.

El motiu de la reunió de treball convocada per les Corts dins de la seua tasca en CALRE és per tractar la diversitat cultural i lingüística en els fons europeus de reconstrucció i l’agenda cultural europea, tenint en compte que la crisi sanitària de la Covid-19 ha suposat un dur colp per a tots els sectors productius a tota Europa i el món. L'àmbit cultural és un dels més afectats per la crisi, ja que intrínsecament comporta la concentració de persones en espais oberts o tancats. Les limitacions d'aforament i activitat establertes pels diferents governs per contenir la pandèmia dificulten el desenvolupament d'esdeveniments culturals en directe, també dificulten la reunió de persones amb fins professionals de diversa índole.

Segons diversos estudis, serà l'àmbit cultural un dels més afectats per la crisi i dels últims a recuperar-se. Així, a causa d'esta situació excepcional que afecta este grup de treball de manera múltiple, s’ha proposat la realització de la jornada tècnica online, que es podrà seguir en directe via Webex i Youtube, en la qual s'abordaran els diversos aspectes essencials relacionats amb la protecció de la diversitat cultural i lingüística al sí d'Europa que han emergit en esta crisi sanitària, com són l'ecologia i supervivència cultural: la protecció a la cultura expressada en llengües minoritàries; la diversitat cultural i lingüística a l'Agenda Cultural Europea i els fons europeus de reconstrucció i la protecció de la diversitat cultural i lingüística.

El grup de treball sobre Diversitat Cultural i Lingüística de CALRE és un fòrum obert de les assemblees legislatives europees per afavorir el debat i l'intercanvi de pràctiques i propostes a favor de la diversitat cultural i les llengües regionals i minoritzades que fan servir cinquanta-cinc milions de persones europees.

Jornada del grup de treball sobre diversitat cultural i lingüística

Jornada del grup de treball sobre diversitat cultural i lingüística
Galeria

Comentaris