El President Morera defensarà la no discriminació en la celebració del Dia Europeu de les Llengües a Brussel·les

Comparteix a Facebook Comparteix a Twitter

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, participarà demà dijous i divendres en diversos actes, amb motiu de la celebració del Dia Europeu de les Llengües, que se celebrarà a Brussel·les.

Atenent a la invitació de l’Ambaixada d’Espanya al Regne de Bèlgica, demà a les 19 hores, el President Morera assistirà a la recepció organitzada al Instituto Cervantes de Brussel·les, on se celebrarà l’acte “Llengües a Escena”, un homenatge a totes les llengües oficials de l’estat espanyol.

Divendres pel matí, el President del parlament valencià intervindrà en representació la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals d’Europa (CALRE) en una reunió promoguda  per Network to Promote the Linguistic Diversity (NPLD) i el Consell d’Europa amb motiu del Dia Europeu de les Llengües per tal d’explicar el treball sobre les llengües minoritàries d’Europa que s’està fent al si de la CALRE, on les Corts Valencianes tenen des de l’assemblea celebrada en 2017 a Sevilla la responsabilitat de coordinar un grup de treball sobre la diversitat cultural i lingüística a la Unió Europea.

De fet, fruit d’este grup de treball i de les aportacions realitzades per experts del món acadèmic i d’altres parlaments regionals europeus al Seminari de València de maig de 2018, s’aprovaren dos decàlegs, sobre la diversitat cultural i la diversitat lingüística, que foren ratificats en l’assemblea general de CALRE de novembre de 2018 a les Açores. I en eixa reunió de parlaments regionals europeus, s’aprovà que continuara el grup de treball, encapçalat per la Presidència de les Corts.

El document aprovat per CALRE ha estat repartit per les institucions europees, com ara la Comissió Europea i té molta relació en allò dispost a la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, que el passat any celebrà el 20è aniversari de la seua proclamació.

El President Morera ha declarat que la participació de les Corts en la celebració del Dia Europeu de les Llengües, “com ja vàrem fer l’any passat, posa de manifest el ferm compromís del parlament valencià en la defensat de la diversitat i de la pluralitat dels pobles d’Europa, una pluralitat de la que formem part les valencianes i els valencians. Des del respecte, volem aprofundir en la cooficialitat de les llengües i que la nostra llengua tinga la mateixa validesa que qualsevol altra, també a l’àmbit europeu i es treballe activament des de totes les institucions per combatre la discriminació per motius lingüístics i, també, es treballe per la plena igualtat. Per això, és d’agrair que l’Instituto Cervantes pose en valor la diversitat cultural i lingüística de l’estat espanyol al centre neuràlgic de la Unió Europea”.

El President Morera a l'assemblea general de CALRE

El President Morera a l'assemblea general de CALRE
Galeria

Comentaris