Fitxa del diputat/ada

Cristina

Cristina Cabedo Laborda

Grup parlamentari: Unides Podem
Diputada per Castelló.
Nascuda el 27-04-1986 a Castelló de la Plana (Castelló)

Formació i activitat professional

  • Es va llicenciar en Dret per la Universitat Jaume I en 2009, havent cursat diversos cursos en altres universitats, com la Università Statale di Milano i la Universitat d'Alcalá. Seguidament va treballar, mitjançant el programa Leonardo da Vinci, com a passant d'advocada a la seu europea del despatx Schjodt a Brussel·les. Després de finalitzar la seva passantia, va iniciar els estudis de màster en polítiques públiques i privades d'igualtat de gènere, mentre va treballar en la implementació del I Pla d'Igualtat de la Universitat Jaume I, a l'Institut de Polítiques Sociosanitàries de la Universitat de València i com a professora de dret en centres d'estudis privats.

Trajectòria política i institucional i altres dades

  • Membre de diversos col·lectius feministes, al juliol de 2014 es va unir a les assemblees populars i cercles de Podem a Castelló. Paral·lelament es va implicar en la creació de la candidatura municipalista Castelló en moviment. Va ser elegida diputada a les eleccions a les Corts Valencianes de 2015.
  • Durant la IX legislatura va destacar en els treballs relatius a feminisme i drets LGTBI, sent portaveu de la seva formació política a la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI, igual que en la Comissió especial d'estudi pel que fa a la realització de un treball integral per a l'erradicació de les violències de gènere a la Comunitat Valenciana (comissió creada a petició del seu grup parlamentari). També va ser Portaveu parlamentària de la Comissió especial d'estudi pel que fa a la possibilitat d'una amplia reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, com també de la Comissió de Reglament. Va formar part de la Comissió d'Investigació sobre l'accident de la línia 1 de Metrovalència ocorregut el 3 de juliol de 2006 i vicepresidenta de la Comissió de Justicia, Governació i Administració Local.
  • En les eleccions a les Corts Valencianes de 2019, va ser de nou escollida com a diputada dins la coalició Unides Podem. Actualment, durant la vigent X legislatura de les Corts Valencianes. ha estat nomenada Secretària Primera de la Mesa de Les Corts Valencianes i presidenta de la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI. Igualment, continua exercint les funcions de portaveu del grup relatives a feminismes i drets LGTBI.