Fitxa del diputat/ada

Ana Belén

Ana Belén Juárez Pastor

Grup parlamentari: Socialista
Diputada per Alacant.
Nascuda el 09-12-1971 a Almoradi (Alacant)

Formació i activitat professional

  • És diplomada en Treball Social per la Universitat d'Alacant. Dins de l'àrea assistencial s'ha format com a tècnic especialista en Educació Especial i tècnic auxiliar Sanitari. A més, compta amb el CAP que l'habilita com a docent i ha participat en tallers i cursos de prevenció en drogodependència, voluntariat social i activitats de temps lliure.
  • Amb l'objectiu de poder exercir les seues delegacions en diverses regidories a l'Ajuntament de Los Montesinos amb garanties, ha adquirit formació en diferents àmbits. Així, té títols de formació universitària i escoles de negocis en Desenvolupament Local, Agent d'Igualtat, Alta Direcció Pública, Turisme...
  • Ha sigut ponent en meses de treball de diferents entitats en les quals ha compartit la seua experiència en temes com la Igualtat i el Turisme Sostenible.

Trajectòria política i institucional i altres dades

  • L'any 1999 va entrar a formar part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Los Montesinos, on ha ostentat les Regidories de Serveis Socials, Sanitat, Igualtat, Foment, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Esports, Medi Ambient, Turisme i Comerç.
  • Ha impulsat projectes com per exemple: Agenda 21, l'ús del llenguatge inclusiu creant un reglament per a això -que va servir perquè el municipi fora reconegut pels premis al Bon Govern de la FVMP en 2018-, la creació d'una xarxa de senderes sostenibles, els diferents plans d'igualtat, la posada en marxa de proves esportives que destaquen per la seua singularitat com la Carrera Contra les Violències Masclistes o la ultra BackYard, a més de la gestió diària de les seues àrees de treball.
  • Durant la legislatura 2011-2015 va ser, a més, diputada provincial.
  • Actualment gestiona les regidories de Foment, Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Esports, Turisme, Comerç i Agenda 2030.